Strikkekveld og Gino

I går kveld hadde jeg strikkekveld sammen med noen venninner. Det nærmer seg jul og vi er alle enige i at personlige, og kanskje også hjemmelagde gaver er ofte det beste. Vi har strikkekvelder hvert år, der vi tar med mat, strikketøy, ser en god film og prater om alt og ingenting. Kjæresten er ute av byen i jobbsammenheng og vi jentene kunne boltre oss godt til rette i sofaen.

Som det står over, tok vi med mat, og det var så klart min jobb, i og med at jeg er den av oss som har størst interesse for matlaging. Prøver å lage noe spennende så klart, og det får jeg som oftest også til. Jeg satt lenge og lurte på hva jeg skulle lage, for i fjor lagde jeg pepperkakemuffins med lilla smørkrem siden det var advent. I år kunne jeg kanskje lage noe med frukt. Jordbær, mango, kiwi. «Kanskje jeg prøver meg på den svenske retten Gino. Det er rett og slett bær og frukt gratinert med hvit sjokolade. En varm rett.» Det gjorde jeg også, men mekket også sammen en rask Brownies med ekte vaniljeis. Brownies er alltid en stor suksess, men Ginoen måtte jeg gi oppskriften på, for den ville de lage selv og.

Strikkekvelden i seg selv ble suksess, vi så faktisk Mathilda, en barnefilm fra vi var yngre, og jeg fikk strikket ferdig genseren til kjæresten.

Oppskrift på Gino:

20 stk jordbær
2 stk bananer
4 stk kiwi
1 stk lime
150 g hvit sjokolade

Skyll bærene godt og del i to. Skrell kiwiene og del i passe små biter, skjær bananene i skiver. Bland frukten i en ovnsfast form og press saften fra en live over det hele. Fordel den revne sjokoladen over frukten og gratiner i ovnen på 175 grader i ca. 20 min.