Blog

Økologisk mat

Var på et kurs i dag. Vi skulle lære litt om økologisk mat og verdien av det. Selv er jeg kjempeopptatt av at maten skal være så naturlig som mulig, slik at vi kan spise sunne råvarer på en sunn måte, uten å skade miljøet rundt oss. Kunstige tilsetningsstoffer og giftige sprøytemidler har vi vært foruten i tusenvis av år og vi kan godt være uten noen til.

En viktig ting med økologisk mat er jo selvfølgelig at under produksjon skal dyrene ha plass til å bevege seg, altså ikke være innelåst i et bur. De skal til og med ha muligheten til å være ute. Grisene skal være ute hele året, også når det snør. Noe jeg ikke har tenkt over, men som gir mening, er at grønnsakene har mer vitaminer enn konvensjonelle matvarer. Jippi!

For min egen del foretrekker jeg økologisk fordi jeg ønsker å ta vare på kroppen min! Du tilsetter ikke kroppen syntetiske eller kjemiske stoffer, og da får fordøyelsen jobbet rett. Jeg får også mer omega-3 fra økologisk kjøtt og melk, i og med at dyrene spiser kløver og gress, framfor kraftfôr. I verden i dag er det også viktig med et godt jordsmonn, slik at vi kan bruke jorda til å produsere mat år, etter år, etter år, og fortsatt finne god kvalitet. Det gjør vi i naturlige råvarer som økologiske grønnsaker og frukt, og samtidig bevarer vi naturens ressurser.

Har lært litt nytt og fått frisket opp mine kunnskaper om økologisk mat. Jeg kan med godt hjerte lære videre til mine kjære slik at også de kan ta vare på naturen, dyrene og kroppen samtidig! I dag blir middagen økologisk!

vegetables basket

Tags

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*