Fotballørdag og pizza – oppskrift!

For de av dere som ikke visste det har jeg faktisk et lite fotballhjerte. I helgen er det superlørdag med Premier League og kjæresten får noen kompiser på besøk. Jeg er veldig glad i alle kompisene hans, og jeg prøver å stelle fint med dem. Til lunsj blir det rundstykker med pålegg og kaffe, til middag blir det pizza med hvalbiff, reker og purreløk. Etter kampene blir det noen øl og brettspill, og jeg ser fram til hele dagen.

Kjæresten har -faktisk- brukt mye av dagen på å rydde leiligheten, så det blir plass til å søle litt om det går vår vei i kampene. YNWA sier jeg bare, og veldig enkelt kan jeg si med sikkerhet at den røde drakten gjør meg godt.

I dag skal jeg legge ut oppskriften jeg bruker til pizzaen. Pizza er deilig kosemat rett og slett. Det er enkelt, mettende, ofte også sunt, kan lages økologisk og du kan fylle pizzaen med akkurat det du selv ønsker.

Pizzabunn
3 dl vann
3 ss olje
1 ts salt
8 dl hvetemel
1 pk gjær

Pizzafyll
2ss smør
1 hakket løk
2 hakkede hvitløksfedd
300 g knuste tomater
2 ss tomatpuré
1 ts pepper
1 ts salt
0.5 ss sukker
1 dl vann

På toppen
350g Stekt hvalkjøttstrimler
300 g Ost
2,5 dl reker
0.5 purreløk

Slik gjør du:
* Sett ovnen på 225 grader sett vann, olje og salt i en bolle. Tilsett mel og gjær, rør til du får en smidig deig.
* Hev i 20 min.
* Stek tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann i en gryte. Småkokes i 10 min, eller til den tykner.
* Stek kjøtt og krydre med salt og pepper.
* Kjevle deigen tynt ut på brettet og fordel sausen over.
* Dryss så ost og annet fyll på toppen.
* Stek i ca. 25 min, til osten er gylden.
* La stå i et par minutter før servering.
* Serveres gjerne med hvitløksdressing.